Vyhledej
Spolek pro Dvorek > Akce

Studenecké míle 2023

27.05.2023 09:00 - 20:00
amfiteátr Studenec

Výstava historických vozů, hudební vystoupení, program pro děti, vyjížďka vozů do širokého okolí
Pořadatel: obec Studenec
Kontakt: studeneckemile@email.cz

Veteránské akce lahodí oku nejednoho fanouška historií vonící techniky našich dědečků a babiček.

16. ročník Studeneckých mílí se vydá ze Studence na Špindlerovu boudu.

 Historie vyjížděk veteránů nazvaných Studenecké míle sahá až do roku 2008, kdy Jindra Synek založil soutěž historických vozidel, za podpory místní obce Studenec, která navazuje na tradici přelomu tisíciletí, kdy se v okolí Studence konal Krakonošův okruh. Prvních ročníků se zúčastnilo na osm desítek vozidel a soutěž postupně nabývala na popularitě a rekordního ročníku se zúčastnilo kolem 250 aut a motocyklů.

Studenecké míle za léta své existence měnily trasu i ocenění, ale vždy zůstala věrná pohodové vyjížďce podkrkonoším. Pořadatelský sbor se také pěkně rozrostl a každý má na starosti svoje zařizování. V letech 2020-2021 byly organizovány jen samostatné vyjížďky, ale i tak soutěž v době covidové přežila a můžeme se těšit i letos na pěkná vozidla i bohatý doprovodný program, který si pro Vás organizátoři připravili.

 27. května se v amfiteátru Studenec sejdou hned v 8h soutěžící k prezentaci, mezi devátou hodinou a jedenáctou Vám zahraje skupina The Grooves Jazzband. Pak následuje rozprava účastníků vyjížďky a start na Špindlerovku bude následovat v 11,30 h. a trvat zhruba do 13 h. Odpolední program zahájí v 15h skupina Adaptace a bude hrát do 17 h, potom následuje vyhlášení v 17,30 h a od 20 h začíná pak tradiční Pomílová zábava s Vaťákem a Megaděsem pořádaná SK Studenec.

 Letos se pro velký zájem ukončilo přihlašování motocyklů a automobilů již 7.3. a na 200 přihlášených exponátů do roku výroby 1970 čeká tentokrát vyjížďka na Špindlerovku, kde už se v minulosti také několikrát objevily.

 Trasa vyjížďky Studeneckých mílí 2023:

 Studenec – centrum akce, místní amfiteátr, přes Karlov a Kruh, Mříčná odb.

 Jilemnice - oběd, výstava u muzea

 Benecko

 Vrchlabí

 Špindlerův Mlýn

 Špindlerova bouda

 Pořadatel si klade za čest zpříjemnit soutěžícím a milovníkům veteránů sobotu 27.5. Akce se koná za běžného provozu.

Přijďte pobejt, organizátoři akce se na Vás těší. Při akci naleznou děti skákací hrad, občerstvení, ale i výstavu historické zemědělské techniky. Poděkování patří také všem sponzorům akce.

Více  Leták  Foto  Reportáž z minulého ročníku  
Datum zveřejnění: 25.05.2023

Komentáře
 
Přidat komentář
Vypsat označené komentáře
Vypsat všechny komentáře
Zobrazit všechny chronologicky