Vyhledej
Spolek pro Dvorek > Co se děje > sport

Překážková dráha děti baví a dospělé posiluje, ve Dvoře Králové se staví 5denní aréna

Redakce, / 27.03.2024, Dvůr Králové nad Labem
Na unikátní tréninkovou i závodní arénu zaměřenou na překážkové sporty se změní během velikonočních prázdnin sportovní hala ve Dvoře Králové nad Labem. Dráhy na Parkour, NINJU, OCR a Monkey business z ní udělají na přelomu března a dubna udělají jedinečné místo pro výkonnostní sportovce i širokou veřejnost.

FOTOGALERIE - Překážková dráha děti baví a dospělé posiluje, ve Dvoře Králové se postaví 5denní aréna


Zatím nikde v České republice nedošlo k tak unikátnímu představení a propojení těchto překážkových sportů na jednom místě,“ vysvětluje jedinečnost události Jan Holan, vedoucí místního oddílu OCR TJ Sokol Dvůr Králové a iniciátor festivalu. 

Právě pětidenní festival nabídne široké veřejnosti volné tréninky na jakékoliv ze 4 drah různého zaměření, lze si zakoupit permanentky na 2 hodiny, 1 i více dní. Přítomni budou zástupci české reprezentace, kteří povedou tematické workshopy pro děti i dospělé, na ty je však třeba se předem přihlásit. 

V pátek zde proběhnou otevřené závody v Parkouru ve stylu Speedrun, odpoledne ve freestyle, v sobotu a neděli to bude závod na 4 NINJA dráhách, bude se tak rozhodně i na co dívat. 
Dětem od 7 do 15 let je určen 3denní příměstský tábor, který je seznámí s překážkovým sportem, zkušenějším nabídne zdokonalení techniky a fyzičky. 

K založení podobné akce ho vedla absence kvalitního zázemí, kde by mohli zejména v zimním období všichni trénovat. Inspiraci našel v zahraničí i v ČR, kam jezdí s oddílem na závody a odkud si pravidelně vozí medailová umístění. „Bez spolupráce s nadšenci z české OCR komunity by festival nebyl vůbec realizovatelný, těší mě, že oslovení výzvu přijali a do Dvora přijedou a sebou vezmou potřebné vybavení. Jedná se o nejlepší závodníky a zároveň trenéry, kteří v ČR jsou a kteří nám pomohou jednotlivé dráhy postavit a vymyslet,“ dodává Holan. Tvrdí, že překážkové dráhy obecně baví zejména děti a jsou pro ně úžasnou výzvou zejména na závodech, kde nemají čas tolik o překážce přemýšlet. 

To potvrzuje i registrační listina, kde převažují děti místní i z druhého konce republiky. Dospělé udržuje překážková dráha ve skvělé kondici, je to všestranný sport, kde se kombinuje síla, rychlost, vytrvalost, mrštnost, ale také technika.

Organizace festivalu je náročná a organizátoři uvítají dobrovolníky, kterým nabízejí za pomoc volný vstup do arény. Hlásit se mohou na email: spolekprodvorek@gmail.com, předmět: dobrovolník. 



Název akce: Královédvorský KingKong
Popis: Velikonoční festival překážkových sportů - NINJA, OCR? Parkour, Monkey business, šplh na laně
Termín: 28. března - 1. dubna 2024, vždy od 9 do 20 hod.
Místo konání: Sportovní hala Strž - Elišky Krásnohorské 2919, Dvůr Králové nad Labem
Vstupné: diváci dobrovolné, volný trénink od 190 Kč, workshopy od 290 Kč, závody od 290 Kč
Web: https://kingkong87.webnode.cz
Fcb: https://www.facebook.com/OCRteamDK (OCRteamDK)

 
Vaše komentáře

Přečteno 2082x