Vyhledej
Spolek pro Dvorek > Co se děje

RICHARD PEŠEK VYSTAVUJE VE DVOŘE KRÁLOVÉ

Redakce, Zuzana Čermáková / 29.07.2009
Od 4. září mají příznivci výtvarného umění jedinečnou příležitost shlédnout výstavu obrazů světoznámého malíře, grafika a ilustrátora Richarda Peška. Výstava má název „ORBIS PICTUS“ OBRAZY Z CEST PO KONTINENTECH A DĚJINÁCH Richard Pešek má za sebou již velkou řadu úspěšných výstav v ČR i zahraničí. Svými díly je zastoupen například ve sbírkách Bílého domu ve Washingtonu D.C., v Muzeu moderního umění v Halmstadu, v Muzeu moderního a současného umění v italském Roveretu, sbírce Felixe Pestalozzi ve švýcarském Curychu atd. Každoročně reprezentuje ČR a EU na mezinárodních kulturních fórech. Je častým spoluorganizátorem malířských a sochařských plenérů v rezidenci Podere Mollano v italské Toscaně. V současné době je Richard Pešek starostou města Ústí nad Orlicí. Vernisáž se koná ve čtvrtek 3. září od 17.00 hodin. Výstava potrvá do 22.září. Více informací o Richardu Peškovi se můžete dozvědět na internetové adrese www.richardpesek.cz
 

 

Přečteno 140x
 
18.10.2022 - Ustavující zastupitelstvo bylo ve Dvoře Králové posunuto ze čtvrtka 20. října na pondělí 24. října 2022 od 16 hodin v Hankově domě.
11.10.2022 - Ve středu 12. října odpoledne bude probíhat údržba telefonní ústředny ve dvorské nemocnici. Může se tedy stát, že se tam v tuto dobu nebudete moc dovolat.
29.08.2022 - Na konci srpna navštívil Safari park letos již půl milióntý návštěvník.

Kalendář akcí